me.....

me.....
yuhuuuu,,,yezzaaaaaaaa

Sunday, 8 May 2011

Hati ak berbelah bg,,!

Erm,,da lme rsenyer ak x updte blog ak nih..da besawag da jdnya..ak xreti nk cte ape sbnrnye wlupon ak ni jns mulut cm murai!hehehe..sdr dri bgslah! ak ni dikira rjin gak duk mbca kat blog org len, tp mslhnya ak mls nk update blog ak,,tlg korg..doakan ak rajin!..nape ak mls sgt nih???

mesti korg trtye2 kan psl tjuk entry ak nih??

sbnrnya,,ak ni dlm dilema..ak knl bf ak da lme..da hmpir 3 thun,,tp tula..atr kami msih lagi cm xmature, ak la..huhu,,die mature! kmi knl dlm kls, bercnta kemain smpailah ak die da abs stdy..tgl ak sorg2 kat cni mneruskn ape yg ptt..wlupon ak sbnrnye xsbr gle2 nk abs! ak ckp jujur2, ak mmg xleh sunyi, klu sunyi ak mudah nk cri len. die lak bz memnjag, msg jarg skali. atr kami da xlarat nk pts da weh! pts smbg pts smbg..ape ke hal nih??tp tu la hakiktnye..erm rse cm tulis novel lak..
slme ni die mmg byk bsabar ng ak, ak ni jns baran skit. ak xske mrh org sesuka ati kecuali org tue mmg myakitkan ati ak! so, ble die wat hal, ak mrhla, die ckp ak ni xpybr lah, xhrmt die lah,xsyg die lah..aish, ak syg kot! tp da die wat ak mrh, so xkn nk syum lak?? ak mmg begkek gak la ble die ckp ak mcm2 smpailah kmi rse cm xnk jpe da pasni, tp xleh, sbb ak rndu sgt kat die..=)

tp skang ni, ati ak mcm da brubah..npe ye>>>??? nthla..ak pon xtau..tp nk cmner. ak pon xleh da nk pksa ati ak tuk ske kat die cm dlu2..die pon ad knl org len da skng nih! ape ptt ak wat??ak xmmpu la nk lwn ati ak tuk syg die lg. ak bnci dri ak, bole dikatakan ak tgh syok kat sorg mamat tuh..tp alkishnya die da mlik org len!,,kuciwa,,wuawuawua,,,,,,....
tp xpela..nk wt cmner,,ad jodoh xkmna,,kan3 kwn2..tlglah bntu ak kuar dr mslh ni..ak sdey!..ak xske ats ape sume yg tjdi..ak nyesal knal sume2 watak d ats!,,klulah ak dpt undurkan mse..erm......

Wednesday, 23 March 2011

Salam,,,hye kawan2,,yezzaaaa,,,

huhu,,da lme rsenye xupdte bl0g,,rndu plak ble tgk org len duk bkk blog!,,,bkn pe,,mggu ni BZ sgt2,, bz dgn pe pon xtaula,,hahhaha,,,(cik mazz2) asyik tdo aje mggu nih,,xtau npe,,pntg letak pala kat bntal pasti tdo,,ble bgn tdo lak len citenye,,asyik lapo aje,,ish,, truk btullah ank dara nih! ape la nk jdi! kan2?? 
esok2 da kwin klu gni prngainye abslah rumah tgga,,hahahha,,so,,pengjarnnye,,kne la ubh perngai dr awl2 lg,,hehhee
ari ni,,mazz nk cte pasal berat bdn,,huhu,,berat bdn mazz skang ni da mlmpau beratnye,,malu ler,,tp jogig malas!,ish2!,asyik mkn2,,mkn,,mkn,,n mkn,,,! smpai ble pon bdn xkurus2 klu duk asyik mkn,,tp tulah gyenye,,mulut ni asyik nk mkn aje! cam nk gam mulut pon ad! biar tahan lapo smggu,,,hahaha,,ape la jd pas tu erk??? nth2 pgsan trus,,,
dlu,,mse time sek,,bdn punyelah susah nk nek,,skang ni bebeza gle! cam dipam-pam gyenyer,,mulut ni 24 jam ckp nk diet tp pd msa yg sme perut duk time mknn,,xplik ker????hahhaha,,adoi,,cik maz2,,ape la nk jd,,,
blom kawin,,bdn da mcm nih,,sok2 da kawin nk msuk pntu umah pon da xmuat! tu lah,,org suh diet mse zmn ank dara dlu xnk,,,ble da kwin bru nk nyesal,,plezz,da xde gne da,,huhu
pas nih,,saya MAZNAH BT ZAKARIA @ PUTERI IMAN MUTIARA,,brjnji akan menguruskan bdn dengan mengamalkan diet yg terbek! cayalah cik mazz,,,yuhuu,,pas ni solidla bdn i,,ahhahaha (brangan xabs2!) hehhee,,asyik brangan je lbih,,tp xpenah wt pon! kali ni buat dgn jayamya! igt,,achve your target! (48kg)  hehhee,,gud luck 4 my self!








Thursday, 17 March 2011

Aku & tulipsss,,,,

Sy ni memag ske bunga tulip,,dr zmn skola smpaila skang,,xabs2 ng bunga tulip..dlu, ble tgk bunga tulip kat tenet, ske sgt, siap dwlod2 pastu print n wt koleksi,,bg sy bunga tulip nih memag cntik  seolah2 lmbg stu ketengan dan ad chemistry yg tsndri,,,,dlu slalu gak brangan, klu nk hneymoon, nk ajk future hsbnd g belanda, leh tgk ldg bunga tulip smbil jln2..huhuhu bestnyer,,tp nth ble ianya akn jd kytaan,,INSYAALLAH,,ad rzeki pasti xkmna,,kan???
tgkla my blog,,penuh dgn bunga tulip.hehehe,,cm bdk2,,tp nk wt cmner klu da gni peelnyer,,hahaha,,tp kat cni,xjpe lg bunga tulip..g cmeron dlu pon xde,,xtaula kot2 sy yg xprasan khadrnnyer~~~~ mgkin cuaca kat cni xsesuai kot,,huhuhu,,xpelah,,tgk lam tenet pon jdla,,
* ops,,ats meja stdy sy pon ad bunga tulip..hehhehe,, pembri smgt dan pnmbah seri meja cik mazz,,,hahaha,,





*antara koleksi bunga tulip yg mnjdi ksyangn,,

*lambag kasih syg atr cik mazz ng semua,,,hehhehe

Wednesday, 16 March 2011

My class,,,,

Ari ni sy lmbt g kls sbnrnye,,kls tu kul 9.30,,tp kul 9.40 bru nk g tggu bus,,hehhe,,truk kan??? tp nk wt cmner klu da memag sedia lmbap ble bab2 bersiap nih,,,hahhaa...ble smpai kls bdk2 yg nk wt presentation da tgh present,,huhu,,mlu kot lalu kt dpn audience..mmm,,,jd tmpuan sbntar ble model2 xtrkemuke ni lalu,,hahhaa,,
xdan nk pns pggug,,present da abs,,huhuhu,,pastu lec pon komen,,bla,bla,bla,,alih2 kls da abs,,hahahaha,,our lec kne chicken pop la plak!..huh....letih koi cpt2 tdi,,pnt pon xilag lg,,
kesannye,,pg lab n then bkk fb,,dan layari my blog,,hahhaa,,,hilag tension!!!

Monday, 14 March 2011

Tudung,,slendag..dan skaf...

sy memag ske pkai slendag,,xtau la npe...tp yg pnting bg sy, klu sy pkai slendag sy nmpk lebih kms n bgye..hehehe  yker cik mazz??? xtau la pndgn org len lak cmner?? yg pasti sy memag ske berfesyen wlupon kdgkala da ktiggaln zaman,,,hahahha..yg pntig bergya,,,
sy plg xske pompuan yg pngtor n slekeh! lg stu nk bgye tp xkne tmpt..ish malulah klu jd mcm tuh!! bknlah sy ni pndai sgt pon nk bgaye tp biarlaH kne ng dri kite sndri..huhuhu.. jgn smpai org cop kite pompuan yg xpndai jge kbrsihan dri tp nk mlawa no 1..oh no!! malunyer....hehhehe,, kate org biar xbgye tp pndai jge kbrsihan,,lg ok klu dua2 pndai takluk! yuhuu,,,gurls ooo gurls,,igtlah bhwa kita akn brkhwin suatu ari nti,,lg byk tggjwb kite..bkn stkt dri kite shj,,tp kite kne jge satu keluarga..so pndailah2 mnjge kbrsihan dri dan bgye selyknyer,,
cntik kan fesyen tdung nih!! i like,,hehheeh


yg mcm ni pon i ske,,hehehe,,

Aku & fesyen (**)

sy ni bleyla dikategorikan suke mncube bnda2 bru,,tp besenye da nk msuk patern len,,brulah sy cube patern yg femes pd mse tuh,,hehhe,,firstly ble tgk org pkai, mulelah mulut nih lju je nk mengomen!!! bruklah, xcntiklah! huduhlah! cam org xnrmal lah!  tp ble da try stu,,mlelah cbuk nk pkai slalu,,mgkin da tabiat mnusia da mcm tu kot...kne kat btg idung sndri bru tau! hahahha...
tgk r skang ni, mcm2 jns tdung, slendag, ksut,,smpai blumba2 org nk bgye..adoi,,org yg xde dt nilah yg melopog akhrnye,,trkebil2 tgk org len pkai cntik! eii,,xsbrnye nk kje,,ermm da kje nti,,puaslah melaram,,huhuhu.. nth2 almari pon xmuat da nk smbt coz byk sgt brgnyer...dgn ksutlah, dgn bjulah,,dgn tdungnye lg,,tu blom kira hdbag lg tuh!! besela kan..pompuan ng fesyen mesyen ni memag xleh dpisahkan!!

tgk kasut nih,,cntik kan?? blelah sume ni nk jd kytaan,,hehhee

             tgk kasut ni lak,,cntik kan?? huhu...bgaye kot!!!

* sabar cik mazz sabar...nti ad rezeki dptlah kamu memiliki..hehhe,,ad spe2 nk blnje x???

Sunday, 13 March 2011

CinTa,,,

bley X,,klu sy ktekan penangan sebuah cinTa tu memag dasyat,,krn cnta kita hanyut dlm dunia sndri,,Ad sesetgh org mnemui kgglan idup hye krn Cinta!! bak kate pepatah,,'CINTA ITU BUTA,,'huhu,, klu kite cnTa sesorg,, ati hruslah IKLAS!! jgn cnta krne rpenye,,jgn cnta krn hrtAnya,,jgn cnta kRn pgKAtNyer,, sbbnye fktor2 nilah yg mnjdikan sesebuah CINta tu jd Buta dan nilainye xbpe agunG,,,,
igt kwn2,,biar kite yg mnerajui cnta,,jgn cnta MENErajui drI Kite,,,cyg sume,,!! Muah!!!